Αρχική Forum Σειρές Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων
Κεντρικό Μενού
Τυχαία ταινία
Mini Chat
Τοπ Σχολιαστές
Σάββατο, 21.04.2018, 05:26
[ New messages · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum teniesonline.ucoz.com » Συζήτηση » Γενική Συζήτηση » Γλώσσα του σώματος..
Γλώσσα του σώματος..
kostas-driverDate: Δευτέρα, 22.02.2016, 04:25 | Message # 1
Group: Σύμβουλος Ταινιών
Messages: 261
Status: Offline
Γλώσσα του σώματος: Όσα λέει ένα βλέμμα....

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις ένα 8% της ανθρώπινης επικοινωνίας «συμβαίνει» με τα λόγια. Τα υπόλοιπα μηνύματα που στέλνουμε, ηθελημένα ή αθέλητα, στον περίγυρο, εκπέμπονται από τη γλώσσα του σώματος, τη στάση μας, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής μας. Μηνύματα που οι περισσότεροι αποκωδικοποιούμε υποσυνείδητα –και σε αυτό ακριβώς το ένστικτο οφείλεται  η αίσθηση ότι κάποιος που μόλις γνωρίσαμε μας συμπαθεί ή όχι. Δεν είναι τα vibes στα οποία θα ορκίζονταν οι εσωτεριστές, είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό.Το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε όντως τη γλώσσα του σώματος υποσυνείδητα –και εξίσου υποσυνείδητα αντιδράμε σε αυτήν, με τη δική μας στάση/ έκφραση/ χειρονομίες– δεν εμπόδισε μια στρατιά από ειδικούς να ξοδέψουν άπειρο χρόνο και χρήμα σε έρευνες για την αποκωδικοποίησή της.Πράγμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπως εκείνες που προσπαθούμε να αντιληφθούμε αν αρέσουμε στο συνομιλητή με τον οποίο (είναι η εντύπωσή μας ή μήπως) φλερτάρουμε εδώ και κάποια λεπτά, αλλά ακριβώς επειδή εκείνος/η αρέσει σε εμάς, ο αποκωδικοποιητής που φυσιολογικά θα έπρεπε να λειτουργεί ενστικτωδώς και αλάνθαστα μπλοκάρει.Ένας άλλος σημαντικότατος λόγος για τον οποίο είναι καλό να γνωρίζουμε τα βασικά της γλώσσας του σώματος είναι ότι έτσι –εντάξει, και με λίγη εξάσκηση– μπορούμε να την ελέγξουμε, είτε για να στείλουμε με περισσότερη έμφαση τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε, στην προκειμένη περίπτωση το ερωτικό ενδιαφέρον, ή για να κρύψουμε τα μηνύματα που δε θέλουμε να φανούν –τουλάχιστον όχι πριν βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι αμοιβαίο.
Και πώς θα βεβαιωθούμε; Εύκολα, παρατηρώντας προσεκτικά τα σημάδια που ακολουθούν.Κατ’ αρχάς, τα unisexΕίστε σε καλό δρόμο αν:
Ο συνομιλητής σας σας κοιτά στα μάτια, ανοιγοκλείνοντας τα δικά του συχνά –αντίδραση που προκαλείται από την κόρη του ματιού, η οποία μεγαλώνει όταν κοιτάζουμε το… αντικείμενο του πόθου μας. Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε αν το βλέμμα του δεν παραμένει σταθερό αλλά χαμηλώνει ή απομακρύνεται ορισμένες φορές: πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα να κοιτάζουν τον άλλο στα μάτια πολύ ώρα, ειδικά αν τον έχουν μόλις γνωρίσει. Το βλέμμα που «ταξιδεύει» από τα μάτια στα χείλη –στα οποία μένει και λίγη ώρα παραπάνω– και πάλι πίσω είναι εξαιρετικός λόγος για να ανοίξετε σαμπάνιες.

Αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις σας: ανάβει τσιγάρο όταν ανάβετε κι εσείς, πίνει από το ποτό του μόλις έχετε αφήσει το δικό σας στο τραπέζι, κάθεται σε στάση παρόμοια με τη δική σας. Ο «καθρεφτισμός» των κινήσεών σας είναι ξεκάθαρο σημάδι θαυμασμού, αλλά και υποσυνείδητη δήλωση ότι ταιριάζετε.
Το επάνω μέρος του σώματος του/της γέρνει ελαφρά προς το μέρος σας, υποδηλώνοντας ενδιαφέρον αλλά και οικειότητα. Ακόμα περισσότερο, οι ώμοι που κλείνουν ελαφρά προς τα μέσα, είναι η θετικότερη ένδειξη όλων, η κίνηση που υποδηλώνει ότι θέλουμε υποσυνείδητα να αγκαλιάσουμε τον άλλο.
Τα γόνατα, τα πέλματα ή οι ώμοι του/της είναι στραμμένα προς το μέρος σας, ακόμα και όταν κοιτάζει άλλου.
Κάθεται με την πλάτη ίσια, στάση που δείχνει και ότι προσέχει αυτά που λέτε, αλλά και ότι προσπαθεί να σας κάνει καλή εντύπωση.
Οι παλάμες των χεριών του/της είναι χαλαρές, πράγμα που υποδηλώνει ότι αισθάνεται άνετα –ίσως και οικεία– μαζί σας. Στη σπάνια περίπτωση που αυτές είναι και στραμμένες προς τα πάνω, μπορείτε να (ξανα)ανοίξετε σαμπάνιες: έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του/της.
Σας αγγίζει «τυχαία» ή στιγμιαία σε αθώα σημεία –π.χ. στο μπράτσο ενώ γελά με κάτι που είπατε, στο χέρι για να τραβήξει την προσοχή σας ή να δώσει έμφαση σε αυτό που λέει.

Είναι ώρα να φεύγετε αν:
Τα χέρια του/της είναι σταυρωμένα στο στήθος. Αν δεν κάνει κρύο, στην καλύτερη περίπτωση η συγκεκριμένη στάση υποδηλώνει επιφυλακτικότητα, στη χειρότερη ότι ο συνομιλητής σας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα «τείχος» ανάμεσά σας.
Κουνά το κεφάλι του/της διαρκώς καταφατικά –όχι, δε σημαίνει ότι προσέχει αυτά που λέτε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα χειρότερα αν το στηρίζει και στο χέρι του/της ή στον τοίχο. Ένα μικρό περιθώριο να μην ανησυχήσετε σας το αφήνουμε μόνο για την περίπτωση που υπάρχουν κι άλλα εμφανή σημάδια κούρασης.
Οι παλάμες του/της είναι σφιγμένες, σε σχήμα γροθιάς, ή λίγο πιο χαλαρές, αλλά όχι ανοιχτές, υποδηλώνοντας ότι δεν αισθάνεται άνετα μαζί σας. Τα γόνατα, τα πέλματα και τα δάχτυλα των χεριών που δεν είναι στραμμένα προς το μέρος σας δείχνουν έλλειψη ενδιαφέροντος.
Η απόσταση μεταξύ σας είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσετε για παράδειγμα τα μπράτσα σας τυχαία. Αν κάθεστε απέναντι, πχ σε ένα τραπέζι, και ο συνομιλητής σας δεν κάνει σε καμία στιγμή προσπάθεια να «μειώσει» το χώρο ανάμεσά σας, σκύβοντας για παράδειγμα έστω και ελαφρώς προς την πλευρά σας, τα νέα δεν είναι καλά.
Την ώρα που μιλάτε το βλέμμα του/της ταξιδεύει στο χώρο: είτε βαριέται είτε –ακόμα χειρότερα– δεν πιστεύει αυτά που λέτε. Σε κάθε περίπτωση, είναι ώρα να πηγαίνετε.

Αυτά που κάνουν οι γυναίκες (και σημαίνουν ότι ενδιαφέρονται)
Παίζουν με τα μαλλιά τους. Όχι, δεν είναι νευρικότητα, είναι φλερτ, και ναι, πολλές το κάνουν επίτηδες, για να δείξουν ξεκάθαρα ενδιαφέρον. Είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι, είναι πολύ καλό σημάδι.
Ισιώνουν τα ρούχα, παίζουν με βραχιόλια/ κολιέ/ κοσμήματα που φοράνε εν γένει, σπρώχνουν με το χέρι ή τινάζουν τα μαλλιά προς τα πίσω, ώστε να φανεί ο λαιμός. Το υποσυνείδητο (;) μήνυμα είναι ότι κάτι χαϊδεύει το δέρμα τους –το οποίο αποκαλύπτεται λίγο περισσότερο, για την περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει.
Σταυρώνουν τα πόδια ώστε τα γόνατα να κοιτούν προς το μέρος σας. Το σταυρώνουν, ξεσταυρώνουν και ξανασταυρώνουν τα πόδια γενικώς ξεφεύγει από το απλό φλερτ και περνά σε άλλο στάδιο, οπότε δεν το αναφέρουμε καν: πρώτον ξεφεύγει από το θέμα και δεύτερον όλοι ξέρουμε τι σημαίνει.
Κουλουριάζονται στην πολυθρόνα ή τον καναπέ, ανεβάζουν τα πόδια στην καρέκλα τους και τα αγκαλιάζουν με τα μπράτσα, κάθονται γενικώς σε στάσεις που τις κάνει να φαίνονται μικρότερες –σε μέγεθος πάντα– και απροστάτευτες. Χρειάζεται να το εξηγήσουμε;
Γέρνουν το κεφάλι στο πλάι κοιτώντας σας στα μάτια και χαμογελώντας, χαμηλώνουν το κεφάλι και υψώνουν παιχνιδιάρικα το βλέμμα για να συναντήσει το δικό σας, δαγκώνουν ελαφρά τον αντίχειρα ή το δείκτη. Αναλωνόμαστε στα προφανή.

Και οι άνδρες;

* (Μη σοκαριστείτε αλλά) βάζουν τους αντίχειρες στις τσέπες του παντελονιού ή πίσω από τη ζώνη, έτσι ώστε οι παλάμες να δείχνουν τα επίμαχα σημεία. Δεν είναι αυτό που νομίζετε, είναι αρχέγονο ένστικτο –και η κίνηση είναι υποσυνείδητη.
Κάθονται ή στέκονται σε στάση που προσδίδει όγκο στην εικόνα τους –ώμοι και στήθος προς τα έξω, μπράτσα απλωμένα στην πλάτη της καρέκλας ή του καναπέ, ή «ξεκολλημένα» από το σώμα όταν είναι όρθιοι. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο, αλλά είναι αρκετά ανεπαίσθητο: ρουθούνια που μετακινούνται ελάχιστα προς τα πλάγια, χείλη που δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους –αλλά δεν τα λες και ανοιχτά.
Φτιάχνουν τα μαλλιά, ισιώνουν τη γραβάτα ή το γιακά του πουκάμισου, στρώνουν τα ρούχα. Αυτά κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουν να μιλάνε μαζί σας, ή λίγο ασυναίσθητα, αλλιώς δε θα τα θεωρούσαμε ακριβώς καλό σημάδι –εξαρτάται, βέβαια, πάντα και από την άποψή σας για τους νάρκισσους.

Ο κανόνας των τεσσάρων (σημαδιών)
Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, θυμηθείτε πως οι ειδικοί συνιστούν να βρίσκετετέσσερα τουλάχιστον σημάδια για να είστε σίγουροι. Το ότι ο άλλος δε σας κοιτάει στα μάτια μπορεί να είναι επειδή ντρέπεται, το ότι έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι κρυώνει, ή ότι γενικώς συνηθίζει να κάθεται έτσι. Αν, όμως, αυτά συνδυάζονται με άλλα δύο αρνητικά σημάδια, το περιθώριο λάθους εκμηδενίζεται –εκτός αν έχετε πέσει σε «διαβασμένο/η», που έχει μάθει να ελέγχει τη γλώσσα του σώματός του/της για να μη δείξει ενδιαφέρον πριν δείξετε εσείς.

"Της Ηρώς Κουνάδη"
https://sciencearchives.wordpress.com/2010....-%CE%AD


Message edited by kostas-driver - Δευτέρα, 22.02.2016, 04:30
tarantulaDate: Δευτέρα, 22.02.2016, 19:39 | Message # 2
Group: Vip
Messages: 769
Status: Offline
Άνδρας: 13 κινήσεις του σώματος που δείχνουν ότι σε θέλει

1. Όταν απλώνει την παλάμη του. Είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ανοικτός προς το πρόσωπο στο οποίο μιλάει και προσπαθεί να συνδεθεί σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο. Ακόμα πιο συγκλονιστικό: ο εγκέφαλός μας ανταποκρίνεται στις χειρονομίες με αυξημένη εγρήγορση και έτσι αισθανόμαστε πραγματική αγάπη.

2. Μιλάει με τα χέρια του. Ένας άνδρας που κουνάει τα χέρια του όταν μιλάει δείχνει ότι είναι καλός στην επικοινωνία. Μέσα στη σχέση αυτός ο άνδρας θα είναι προσεκτικός και γενναιόδωρος.

3. Κρατάει με περηφάνεια το χέρι σου σε δημόσιους χώρους. Θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι είσαι δικιά του. Αυτό δείχνει ότι είναι τύπος που επιθυμεί σοβαρή σχέση.

4. Αγγίζει την πλάτη, τον μηρό ή τα πλευρά σου. Όταν ένας άνδρας διεγείρεται σεξουαλικά, θα αγγίξει αυτές τις αισθησιακές και ευαίσθητες περιοχές.

5. Χαϊδεύει το στομάχι του. Ποθεί τα φώτα της δημοσιότητας και χρειάζεται σταθερή λεκτική υπενθύμιση της αξίας του. Ωστόσο όταν πρόκειται να εκφράσει τα συναισθήματά του, είναι περισσότερο των πράξεων.

6. Το φιλί του διαρκεί πολύ. Ένα μεγάλο σε διάρκεια και ένταση φιλί, που διαρκεί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, δείχνει ότι είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μαζί σου, όλη την ημέρα.

7. Γλύφει τα χείλη του. Αν τον πιάσετε να κάνει αυτές τις κινήσεις με τα χείλη του ενώ σας κοιτάζει σημαίνει ότι έχει μεγάλη ερωτική όρεξη.

8. Χαμογελάει εύκολα. Ο τύπος είναι χαλαρός και άνετος με τον εαυτό του. Ενώ ανήκει στους άνδρες που εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους.

9. Μαζεύει τους ώμους του. Όταν ένας άνδρας βρίσκει τις κινήσεις της γυναίκας αξιολάτρευτες και γλυκές, οι ώμοι του στρογγυλεύουν αυτόματα, σαν να είναι έτοιμος να την πάρει στην αγκαλιά του. Η πτώση των ώμων αποτελεί ένδειξη έλξης και ακόμα καλύτερα σοβαρής συναισθηματικής σχέσης.

10. Λέει αντίο με ένα τρυφερό φιλί. Αν 9 στις 10 φορές σας αποχαιρετάει με ένα τρυφερό φιλί, τότε ανήκει στους ευαίσθητους τύπους. Αυτή είναι μια πατρική χειρονομία που δείχνει ότι θέλει να σας φροντίζει.
 

11. Φιλάει και αγκαλιάζει συνεχώς. Αυτοί οι άνδρες θέλουν ποικιλία και ενθουσιασμό. Είναι γεμάτοι εκπλήξεις, τόσο εντός όσο και έκτος κρεβατοκάμαρας, και χρειάζονται μια γυναίκα που μπορεί να τους κρατήσει σε εγρήγορση.

12. Στηρίζεται στα χέρια του. Όταν ένας άνδρας στηρίζεται στα χέρια του, σημαίνει ότι προσπαθεί να βρει τι θα πει. Ανησυχεί ότι πρόκειται να κάνει κάτι που θα σε δυσαρεστήσει.

13. Σε αποχαιρετάει με ένα παθιασμένο φιλί. Αν ο σύντροφός σας σας φιλάει διαρκώς όταν φεύγει, είστε πολύ τυχερή, ο φίλος σας είναι απίστευτα παθιασμένος και ερωτικός.

Γλώσσα σώματος: Σημάδια ότι μια γυναίκα σε θέλει

Ποιο είναι το "κλειδί" για να καταλάβετε αν η γυναίκα απέναντί σας ενδιαφέρεται ερωτικά για εσάς; Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τη γλώσσα του σώματός της θα μάθετε, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμία ευθεία ερώτηση και χωρίς να σας δώσει καμία απάντηση!
Πλησιάστε την άφοβα λοιπόν, ξεκινήστε μια ουδέτερη συζήτηση μαζί της και παρατηρήστε τι σας λέει η γλώσσα του σώματός της!
 

Σας φλερτάρει;  Για δέστε…

Στάση του Σώματος:
Αν η κοπέλα με την οποία μιλάτε σας φλερτάρει, είναι πολύ πιθανό ότι:
• Στέκεται κοντά σας, γέρνει προς το μέρος σας (ακόμα και αν έχει πολύ χώρο να είναι λίγο πιο πέρα) και μιλώντας κάνει ανοιχτές κινήσεις με τα χέρια της (δεν τα έχει δηλαδή κολλημένα στα πλευρά της).  Τα παραπάνω δεν ισχύουν αν είστε σε μέρος με πολύ κόσμο, οπότε αναγκαστικά είστε κολλητά.
 
Κινήσεις: 
Η γλώσσα του σώματος συχνά αποκαλύπτεται μέσα από μικρές, φαινομενικά ‘αθώες’ κινήσεις, που όμως προδίδουν την κοπέλα που τις κάνει ασυνείδητα.  Αυτές οι κινήσεις περιλαμβάνουν:  
• Η κοπέλα παίζει με τα μαλλιά της, τα τυλίγει και τα ξετυλίγει στο δάχτυλό της ή τα τινάζει προς τα πίσω (όπως στις διαφημίσεις σαμπουάν).
• Η κοπέλα παίζει με τα κοσμήματά της
• Ακουμπάει τα χείλη της ή τη βάση του λαιμού της –ασυναίσθητες κινήσεις που στόχο έχουν να τραβήξουν την προσοχή σας στο πρόσωπό της.
• Ακουμπάει τον ώμο σας, κάνει σαν να σας βγάζει ένα χνούδι από το μανίκι (που μπορεί να υπάρχει, μπορεί και όχι) ή σας ισιώνει τη γραβάτα (αν φοράτε).
• Αν κάθεται σταυρώνει και ξεσταυρώνει τα πόδια της, αν στέκεται τα πόδια της είναι στραμμένα προς το μέρος σας.
• Κάνει κινήσεις παρόμοιες με τις δικές σας –σαν να τις αντικαθρεφτίζει.
 
Έκφραση Προσώπου:
Οι εκφράσεις του προσώπου αντανακλούν τις υποσυνείδητες επιθυμίες.  Έτσι, μια κοπέλα ενδιαφέρεται για εσάς, αν:
• Χαμογελάει ή αν σουφρώνει τα χείλη (μπεμπεκίζει και συνοφρυώνεται).  Και οι δύο εκφράσει τραβούν την προσοχή στα χείλη και παραπέμπουν σε φιλί. 
• Γέρνει το κεφάλι της στο πλάι, έχει πολύ ανοιχτά ή μισόκλειστα τα μάτια και δείχνει ότι ‘ρουφάει’ την κάθε σας λέξη.
• Γέρνει το κεφάλι της στο πλάι τσαχπίνικα, σηκώνοντας ταυτόχρονα τον ίδιο ώμο σαν να θέλει να ακουμπήσει το αυτί της- πρόκειται για στάση σώματος που έχει σημαντικό ρόλο στο να σαγηνεύσει κάποιον, αφού έτσι δείχνει ευάλωτη και συγχρόνως επιθυμητή.
 
Κινήσεις των Ματιών:
Παρατηρήστε τι σας "λέει" με το βλέμμα.
• Ορθάνοιχτα μάτια με τα φρύδια ελαφρώς ανασηκωμένα- δείχνει ότι προσέχει κάθε σας λέξη.
• Σας κοιτάζει μέσα στα μάτια, εστιάζει στο πρόσωπό σας.
• Σας ρίχνει συχνές, λοξές ματιές –ειδικά από το πλάι, πάνω από τον ώμο της.
 
Τι λένε οι καρποί των χεριών της:
Σωστά διαβάσατε!  Αν και όταν είστε με μια ελκυστική γυναίκα το τελευταίο που παρατηρεί κανείς είναι οι καρποί των χεριών της, ωστόσο αυτό το σημείο του σώματός της προδίδει πολλά για τη διάθεσή της απέναντί σας!  
Προσέξτε λοιπόν αν:
• Αν οι καρποί των χεριών της κοπέλας δείχνουν προς το μέρος σας, αυτό είναι σημάδι ότι είναι ανοιχτή προς εσάς.
• Αν τείνοντας τους καρπούς προς το μέρος σας και παράλληλα έχει ανοιχτές τις παλάμες της, είναι ένας υποσυνείδητος τρόπος να σας ζητήσει να την πάρετε από το χέρι και να πάτε κάπου οι δυο σας.
 
Η Δύναμη της Αφής:
Το άγγιγμα, ακόμα και αν δεν είναι καθαυτά ερωτικό, ωστόσο δηλώνει αν υπάρχει ερωτική διάθεση από την πλευρά της κοπέλας.  Παρατηρήστε λοιπόν τα παρακάτω σημάδια ότι της αρέσετε:
• Αν η κοπέλα βρίσκει ευκαιρία να αγγίξει τα χέρια σας παιχνιδιάρικα
• Αν σας σκουντήσει με τον αγκώνα, αγγίξει τον ώμο σας ή με τα ακροδάχτυλα αγγίξει το πρόσωπό σας.
kostas-driverDate: Τρίτη, 23.02.2016, 18:48 | Message # 3
Group: Σύμβουλος Ταινιών
Messages: 261
Status: Offline
Η γλώσσα του σώματος αποτελεί ένα πανάρχαιο φαινόμενο. Πόσο επικοινωνεί ο καθένας με το σώμα του; Τι σχέση έχει με τα πόδια κα τα χέρια του; Υπάρχει άραγε μια παγκόσμια γλώσσα του σώματος;

Φαίνεται σχεδόν απίστευτο ότι, μέσα στα χιλιάδες χρόνια της εξέλιξής μας, η γλώσσα του σώματος δεν έχει μελετηθεί σε οποιαδήποτε κλίμακα μέχρι τη δεκαετία του 1960. Οι περισσότεροι από μας πιστεύουν ακόμα ότι η κυριότερη μορφή επικοινωνίας είναι η ομιλία. Όμως η ομιλία έγινε τμήμα των επικοινωνιακών μας εργαλείων πολύ πρόσφατα, αναφορικά με την εξέλιξη, και χρησιμοποιείται κυρίως για να μεταφέρει γεγονότα και δεδομένα. Η δυνατότητα ομιλίας πιθανώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κάπου ανάμεσα στα 2.000.000 και τα 500.000 χρόνια πριν, περίοδο κατά την οποία ο εγκέφαλός μας τριπλασιάστηκε σε μέγεθος. Πριν από αυτό, η γλώσσα του σώματος και οι λαρυγγισμοί ήταν οι κύριοι τρόποι έκφρασης αισθημάτων και συναισθημάτων κάτι που ισχύει ακόμα και σήμερα. Όμως επειδή εστιάζουμε στην προσοχή μας στα λόγια που λένε οι άνθρωποι, οι περισσότεροι είμαστε εν πολλοίς αδαείς σε σχέση με τη γλώσσα του σώματος, πολύ περισσότερο δε, σε σχέση με τη σημασία που έχει στη ζωή μας.Έχει υπολογιστεί ότι το μέσο άτομο, μιλά συνολικά 10 ή 11 λεπτά την ημέρα και ότι για την εκφορά μιας μέσης πρότασης απαιτούνται μόνο 2,5 δευτερόλεπτα. Η προφορική συνιστώσα σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία είναι λιγότερο από 35% και ότι πάνω από το 65% της επικοινωνίας γίνεται με μη λεκτικό τρόπο.Κατά πόσο επικοινωνείς με τα πέλματά σου;Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός, ότι όσο πιο μακριά από τον εγκέφαλο είναι ένα σημείο του σώματος, τόσο λιγότερο αντιλαμβανόμαστε τι κάνει. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ποιες εκφράσεις παίρνει το πρόσωπό μας και μπορούμε να εξασκηθούμε ώστε να «δείχνουμε αποφασιστικότητα» να «ρίχνουμε μια ματιά αποδοκιμασίας», «να επιμένουμε χαμογελώντας» ή να δείχνουμε ευτυχισμένοι. Μετά το πρόσωπό μας, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα χέρια μας, ύστερα το στήθος και το στομάχι μας, ακόμα λιγότερο τα πόδια μας, ενώ σχεδόν αγνοούμε τι κάνουν τα πέλματά μας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα πόδια και τα άκρα τους αποτελούν μια σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση κάποιου, επειδή οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται τι τα κάνουν και ποτέ δεν θα σκέφτονταν να προσποιηθούν κάποιες κινήσεις τους, όπως κάνουν με τις εκφράσεις του προσώπου τους. Ένα άτομο μπορεί να δείχνει συγκροτημένο και ψύχραιμο, ενώ την ίδια ώρα το άκρο του ποδιού του να χτυπά νευρικά το πάτωμα ή να ρίχνει μικρές κοφτές κλοτσιές στον αέρα, αποκαλύπτοντας τον εκνευρισμό του επειδή δεν μπορεί να ξεφύγει.Πόδια και συμπεράσματαΤα πόδια εξελίχθηκαν στον άνθρωπο για να εξυπηρετούν δύο σκοπούς: να τον μετακινούν μπροστά, ώστε να βρίσκει τροφή, και να τον απομακρύνουν από τον κίνδυνο. Επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος για τους δύο αυτούς σκοπούς -να μετακινούμαστε προς αυτό που επιθυμούμε και να απομακρυνόμαστε από εκείνο που δεν θέλουμε- ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο χρησιμοποιεί τα πόδια και τα πέλματά του αποκαλύπτει προς τα που θέλει να πάει. Με άλλα λόγια, δείχνει πόσο πολύ θέλει ένα άτομο να συνεχίσει ή να εγκαταλείψει μια συνομιλία. Πόδια ανοιχτά και όχι σταυρωμένα αποκαλύπτουν μια δεκτική ή αυταρχική στάση, ενώ τα κλειστά και σταυρωμένα αποκαλύπτουν επιφυλακτικότητα ή αβεβαιότητα.Χέρια και συμπεράσματαΈνα ανθρώπινο χέρι διαθέτει 27 μικρά οστά, συμπεριλαμβανομένων 8 οστών σε σχήμα βότσαλου στον καρπό, όλα συνδεδεμένα με ένα δίκτυο συνδέσμων και δεκάδες μικροσκοπικούς μύες που κινούν τις αρθρώσεις. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι ο εγκέφαλος συνδέεται με τα χέρια με περισσότερες νευρικές συνδέσεις από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος και έτσι οι κινήσεις που κάνουμε με αυτά δίνουν ισχυρές ενδείξεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση. Επειδή συνήθως κρατάμε τα χέρια μπροστά στο σώμα μας , τα σήματα αυτά είναι εύκολα ορατά και οι περισσότεροι έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για τα χέρια μας που χρησιμοποιούμε συνεχώς. Τα σφιγμένα χέρια δείχνουν μια συγκρατημένη, αγχώδη ή αρνητική στάση. Είναι επίσης η αγαπημένη χειρονομία της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν κάνει δημόσιες επισκέψεις και εμφανίσεις, οπότε και συνήθως είναι τοποθετημένα πάνω στα γόνατά της. Έχουν γίνει μάλιστα έρευνες από ειδικούς επί των διαπραγματεύσεων (Νίρενμπεργκ και Καλερό), οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα σφιγμένα χέρια κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης μαρτυρούν ότι το άτομο προσπαθεί να συγκρατήσει μια αρνητική ή αγχώδη κατάσταση.Αμερικάνικη, η παγκόσμια γλώσσα του σώματοςΑξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι χάρη στην ευρεία εξάπλωση των αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, οι νεότερες γενιές όλων των χωρών αναπτύσσουν μια γενική μορφή της γλώσσας του σώματος των Η.Π.Α.. Για παράδειγμα, οι εξηντάρηδες Αυστραλοί θα θεωρήσουν τη βρετανική χειρονομία με τα δύο δάχτυλα σηκωμένα ως προσβολή, ενώ ένας Αυστραλός έφηβος το πιθανότερο είναι να την ερμηνεύσει ως τον αριθμό δύο, ενώ θα θεωρήσει ως κύρια προσβλητική χειρονομία, εκείνη με το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο!Αυτό το άρθρο είναι βασισμένο στο βιβλίο «Το απόλυτο βιβλίο για την γλώσσα του σώματος» των Allan & Barbara Pease, εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ.Η ερωτική γλώσσα του ανδρικού σώματοςΌταν ένας άντρας ενδιαφέρεται για σέναΒλέμμα
Πρώτο και βασικό σημείο που προδίδει την ερωτική διάθεση είναι τα μάτια και πιο συγκεκριμένα η κόρη. Όσο πιο ανοιχτή είναι η κόρη του ματιού ενός άντρα που σε κοιτάει, τόσο πιο ερωτικά αισθάνεται για σένα. Επίσης το επίμονο κοίταγμα την ώρα που μιλάς -ή ακόμα και την ώρα που δεν μιλάς ή κοιτάς αλλού-είναι χαρακτηριστικό δείγμα. Σε περίπτωση που είσαι όρθια κάπου, το βλέμμα γίνεται διερευνητικό και σε περιεργάζεται, όμως προσπαθεί να το κρύψει για να μην το καταλάβεις.Κεφάλι
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος κάποιου για κάτι που ακούει ή βλέπει εκφράζεται με την κλίση του κεφαλιού αριστερά ή δεξιά. Όταν ο άντρας απέναντι σου γέρνει το κεφάλι του προς μια πλευρά, είναι έτοιμος να ακούσει ό,τι του πεις και μάλιστα με εκπληκτικά θετική διάθεση. Επίσης ανεβοκατεβάζει το κεφάλι όταν μιλάς ως ένδειξη συμφωνίας σε όσα λες.Χαμόγελο
Στο βιβλίο “Η ερωτική γλώσσα του σώματος” αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ένας ερωτευμένος άντρας δεν χαμογελάει συγκρατημένα αλλά με το στόμα ανοιχτό, ενώ μπορεί σε κανονικές συνθήκες να μην το κάνει. Παρατήρησε το. Θα εκπλαγείς!Χείλη
Η συνεχής ύγρανση των χειλιών είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σήματα της ερωτικής γλώσσας του σώματος. Προδίδει αυξημένη ερωτική πρόθεση και παρατηρείται σε άντρες και γυναίκες, όσο και να σου φαίνεται απίστευτο.Χαϊδεμα
Οι θετικές σκέψεις ενός ανθρώπου για κάποιον (κυρίως την ώρα που του μιλάς) εκφράζονται όταν εκείνος χαϊδεύει τα φρύδια και το κούτελο του, σε αντίθεση με τον αρνητισμό του που φαίνεται όταν εκείνος χαϊδεύει το πιγούνι του. Από εκεί προκύπτει και η λαϊκή φράση «μούσι».Ομιλία
Ο λόγος γίνεται πιο γρήγορος. Οι προτάσεις είναι κοφτές και σύντομες και ακολουθούν ασταμάτητα η μία την άλλη. Ένδειξη αμηχανίας αρχικά, προσπάθεια να σε κρατήσει με τα λόγια του στη συνέχεια.Στάση του σώματος
Οι άνθρωποι που νοιάζονται για κάποιον άλλον τείνουν να γέρνουν προς αυτόν. Ένας άντρας που στρέφει το σώμα του προς εσένα και δεν απομακρύνεται, αισθάνεται έτοιμος να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.Επαφή μερών του σώματος
Η επαφή των μερών του σώματος μεταξύ τους είναι πολύ δυνατό σήμα. Όταν πρόκειται για έρωτα, ο άντρας τείνει να αγγίζει συχνά το μήλο του Αδάμ στο λαιμό του και ειδικά αν είναι έντονο. Σε περίπτωση που δεν είναι, χαϊδεύει το λαιμό του ή τον κόμπο της γραβάτας του. Αν δεν φοράει γραβάτα, συμμαζεύει το γιακά ή το κόψιμο της μπλούζας του. Σε γενικές γραμμές, τα χέρια του κινούνται γύρω από το λαιμό.Εγγύτητα
Το αργό και διακριτικό πλησίασμα του άντρα προς εσένα είναι από τα πιο ευδιάκριτα σήματα. Όταν έρχεται κοντά, πλησιάζει στο στόχο.Αφορμές
Το πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα σου με όμορφη διάθεση προσπαθεί να βρει αφορμές να σε αγγίξει. Να ακουμπήσει το χέρι σου, να αγγίξει τον ώμο σου την ώρα που μιλά ή να συνοδεύσει την ομιλία του με διάφορα αγγίγματα. Συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες.Καθρέφτισμα
Ο καθρεφτισμός των κινήσεων είναι χαρακτηριστικό της αμηχανίας μια ερωτικής ατμόσφαιρας. Ανάβεις τσιγάρο, ανάβει τσιγάρο. Πίνεις το ποτό σου, πίνει κι αυτός. Αγγίζεις τα μαλλιά σου, τα αγγίζει και εκείνος. Γίνεται ασυναίσθητα και, αν το αντιληφθείς, είναι χαριτωμένο!Γωνίες
Υπάρχει αρχικά η γωνία κλεισίματος του χώρου από τον άντρα προς εσένα με σκοπό να «εγκλωβιστούν» και οι 5 αισθήσεις. Για παράδειγμα, σε έναν χώρο με πολλά άτομα ο άντρας θα προτείνει στη γυναίκα μια θέση απ’ όπου δεν θα είναι ικανή να βλέπει τους άντρες ολόγυρα (όραση), θα μπορεί να αγγίξει μόνο εκείνον (αφή), θα μυρίζει μόνο το δικό του άρωμα (όσφρηση), δεν θα επηρεάζεται από άλλους ήχους (ακοή) και, τέλος, θα είναι γωνιά ικανή να τον αφήσει να εκδηλωθεί χωρίς περιορισμό (γεύση). Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να τα σκέφτεται. Γι’ αυτό και η γλώσσα του σώματος είναι τόσο δυνατή. Γιατί λειτουργεί χωρίς αντίληψη αυτού που το κάνει.Αμηχανία
Κλασικό συναίσθημα ερωτευμένου. Η αμηχανία εκδηλώνεται στους άντρες με το ξύσιμο του κροτάφου.Όταν ένας άντρας λέει ψέματα
Μη βιαστείς να μουρμουρίσεις «δηλαδή συνέχεια. ..»! Όταν ένας άντρας λοιπόν λέει ψέματα, κάνει κάποιες κινήσεις που, και να τις ήξερε, δεν θα μπορούσε να τις ελέγξει (τσεκαρισμένο, ούτε οι επικοινωνιολόγοι μπορούν).Χέρια στο στόμα
Από την πρώτη κιόλας λέξη μιας ψευδούς φράσης τα χέρια εκτοξεύονται στο στόμα! Χαρακτηριστική κίνηση το χαΐδεμα του μουστακιού. Στο ίδιο επίπεδο κινείται και μια «ψεύτρα» γυναίκα, που συνηθίζει να χαϊδεύει τα χείλη της.Χαμήλωμα βλέμματος
«Κοίταξε με στα μάτια και πες μου» λέει ο λαός από παλιά όταν ζητάει την αλήθεια. Κάτι ξέρει επομένως, αφού οι επικοινωνιο-λόγοι τονίζουν πως το βλέμμα που φλερτάρει με το έδαφος είναι βλέμμα ψεύτη.Μάζεμα των φρυδιών
Αυτό είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό από τα τρία, αλλά και το πιο στιγμιαίο και πραγματικά δύσκολο στην παρατήρηση, γιατί γίνεται πολύ φευγαλέα. Παρ’ όλα αυτά, είναι η Νο1 αντρική προδοσία για το ψέμα.Συνήθως γίνεται όχι την ώρα που μιλάει, αλλά όταν ακούει. Γενικά τα φρύδια είναι το πιο ζωτικό σημείο για την αναγνώριση της έκφρασης και της διάθεσης.Όσον αφορά την ερωτική γλώσσα του γυναικείου σώματος ως γυναίκα οφείλω να προστατέψω τον εαυτό μου κ να διατηρήσω την φήμη του γυναικείου φύλου ως ακατανόητο!!
kostas-driverDate: Τρίτη, 23.02.2016, 18:55 | Message # 4
Group: Σύμβουλος Ταινιών
Messages: 261
Status: Offline
1. Το φλερτ 

Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τις γυναίκες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή ενός άντρα, ακόμα και όταν βρίσκονται στην άλλη άκρη του δωματίου. Σχεδόν κάθε πτυχή της γλώσσας του σώματός τους τίθεται σε εφαρμογή. Για αρχή, γέρνουν προς τον άντρα που προσπαθούν να προσελκύσουν και συχνά κερδίζουν την οπτική επαφή. Γελάνε πιο συχνά από ότι συνήθως και χαμογελούν διαρκώς, άσχετα με το αν ο άλλος είπε κάτι αστείο ή όχι. Δαγκώνουν τα χείλη τους και, γενικά, τα πρόσωπά τους γίνονται πιο ζωηρά. 

Οι γυναίκες που φλερτάρουν έχουν επίσης την τάση να κινούνται νευρικά, ενδεχομένως παίζοντας με τα κοσμήματά τους, περιστρέφουν τα δαχτυλίδια τους και τραβάνε τα κολιέ τους. Αυτό οφείλεται στη νευρική τους έξαψη. Επειδή οι καρδιές τους χτυπάνε λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως, χρειάζονται κάποιο είδος συναισθηματικής διεξόδου για αυτήν την ένταση. 

Μπορεί ακόμα να παίζουν με τα μαλλιά τους ή να βάζουν τα χέρια στο σώμα τους κατά έναν ασυνήθιστο τρόπο, κάτι το οποίο είναι ένα ασυναίσθητο σημάδι που δείχνει ότι αυτό που πραγματικά θα επιθυμούσαν είναι ο εν λόγω άντρας να τις αγγίξει έτσι. 

Πως πρέπει να αντιδράσετε: 

Αν η γυναίκα που έχετε στο οπτικό σας πεδίο επιδεικνύει τα περισσότερα ή όλα τα κλασικά σημάδια που παραθέσαμε παραπάνω και που δείχνουν ότι σας φλερτάρει, θα πρέπει να είστε βέβαιοι για τις πιθανότητες που έχετε μαζί της και απλά να δραστηριοποιηθείτε. Βασικά, οι ενέργειες της μόλις σας δώσανε το πράσινο φως για να ξεκινήσετε κάτι. 

2. Ο πόθος 

Τα μηνύματα του σώματος που δείχνουν μία σφοδρή ερωτική επιθυμία είναι τα ίδια με αυτά του φλερτ, μόνο που είναι πολύ πιο έντονα. Απλά φανταστείτε την Beyonce σε κάποιο videoclip της και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Η οπτική επαφή αυξάνεται και παρατείνεται, και οι διασταλμένες κόρες του ματιού δείχνουν τη διέγερση. Οι εντυπωσιακές προκλητικές πόζες, με τους γοφούς και το στήθος προς τα έξω, είναι αυτό που τελικά τις προδίδει. Φυσικά, αυτή η «ανοιχτή» συμπεριφορά συνήθως εμφανίζεται ιδιαιτέρως, ή σε περιπτώσεις που πληρώνονται για να δείχνουν σεξουαλικά προκλητικές, όπως σε ένα club. 

Παρατηρείστε, ακόμα, την βαριά αναπνοή, η οποία είναι επίσης ενδεικτικό της έντονης επιθυμίας. Για παράδειγμα, μήπως αναπνέει λίγο πιο έντονα όταν είστε πολύ κοντά στο θέατρο, και ενίοτε ακουμπάτε λίγο ο ένας τον άλλον; Αυτό συμβαίνει γιατί έχει ερεθιστεί. Θα προσπαθήσει να σας αγγίξει χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα. 

Πως πρέπει να αντιδράσετε: 

Είναι έτοιμη, επομένως ανταποκριθείτε με τον ίδιο τρόπο. Χαλαρώστε και με περισσότερη οικειότητα ανταποδώστε τις ενέργειές της, αυξήστε την οπτική επαφή, και βρείτε δικαιολογίες για να την αγγίξετε, στην αρχή τυχαία, και αν δεν απομακρυνθεί, με μεγαλύτερη ένταση. 

3. Η αδιαφορία 

Τα φυσικά σημάδια που αποκαλύπτουν την έλλειψη ενδιαφέροντος είναι σχεδόν τα αντίθετα από αυτά του φλερτ. Για παράδειγμα, αν μιλάτε σε μια κοπέλα ενώ έχετε βγει διπλό ραντεβού με ένα άλλο ζευγάρι, και αυτή κοιτάζει επίμονα προς άλλα πράγματα, είτε δεν της αρέσετε είτε είναι απλά ντροπαλή. Αν φαίνεται τελείως ήρεμη και ήσυχη και σπάνια χαμογελάει, πιθανόν να μην την ελκύετε. Θυμηθείτε, η ζωηρή, ακόμα και ημι-νευρική, συζήτηση και οι νευρικές χειρονομίες συνήθως σημαίνουν έλξη, επομένως μια συμπεριφορά με μικρότερη ένταση σημαίνει το αντίθετο. 

Άλλα σημάδια αδιαφορίας μπορεί να περιλαμβάνουν το να γέρνει μακριά σας ή το να σταυρώνει τα χέρια της. Προφανώς, με το να σταυρώνει τα χέρια μπροστά της, υποδηλώνει έντονα ότι είναι φυσικά και διανοητικά κλειστή στις χειρονομίες σας. 

Πώς πρέπει να αντιδράσετε: 

Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να κυνηγήσετε μια τόσο «κρύα» γυναίκα. Δεν θα πείραζε βέβαια να προσπαθήσετε να την φλερτάρετε, απλά για να δείτε αν θα «ξεπαγώσει» καθόλου. Ωστόσο, εννιά στις δέκα φορές, απλά δεν θέλει, επομένως μην προσπαθήσετε και πολύ πριν παραδώσετε τα όπλα. 

4. Τα αντιφατικά συναισθήματα 

Αν οι γυναίκες δεν είναι βέβαιες για τις προθέσεις σας, ή για τα αισθήματά τους απέναντί σας, ή απλά για το τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση, εκπέμπουν μηνύματα που δείχνουν ότι αισθάνονται μπερδεμένες και αναποφάσιστες. Για να εναρμονίσουν τα αντιφατικά τους συναισθήματα, το σώμα τους εκπέμπει αντιφατικά σημάδια, έναν συνδυασμό των μηνυμάτων του φλερτ και αυτών της αδιαφορίας, για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω. 

Για παράδειγμα, αρχικά μπορεί να σας κοιτάζουν επίμονα, και μετά να γυρνάνε απότομα από την άλλη μεριά και να κοιτάνε αλλού. Μπορεί να γείρουν προς το μέρος σας, αλλά όταν θα κινηθείτε προς το μέρος τους για να ανταποκριθείτε στις ενέργειές τους, να αντιδράσουν σαν να άλλαξαν ξαφνικά γνώμη, και ντροπαλά να ακουμπήσουν πίσω στην καρέκλα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα σίγουρες για το τι σκέφτονται για σας. 
Πώς πρέπει να αντιδράσετε: 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μην πιέζετε την κατάσταση. Κινηθείτε αργά, να είστε φιλικοί και υπομονετικοί. Δώστε της χρόνο να σας συνηθίσει. 

5. Ο θυμός 

Οι πιο πολλοί άνθρωποι συνήθως μπορούν να αναγνωρίσουν το θυμό όταν τον βλέπουν, αλλά υπάρχουν διαφορετικά είδη οργής που είναι λιγότερο φανερά απ’ ότι ένα κραυγαλέο ξέσπασμα. Υπάρχει επίσης η «παγωμάρα», η οποία αποκαλύπτεται με το χαμήλωμα τον ματιών και ένα σφιχτά κλειστό στόμα. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από μια κλίση του κεφαλιού και από σφιγμένες ή κλειστές γροθιές. Μπορεί επίσης να σταυρώσει τα χέρια της, με τον ίδιο τρόπο όπως στην πόζα της αδιαφορίας, αλλά όταν πρόκειται για θυμό, είναι πιο αποφασισμένη, και αντί για χαλαρή, είναι πιο σφιγμένη. Αν έχει τα χέρια στους γοφούς της, πρόκειται επίσης για ένα πάρα πολύ κακό σημάδι. 

Σε αντίθεση με τα είδη της γλώσσας του σώματος που αναφέραμε παραπάνω, αυτό το είδος συμπεριφοράς συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης των ραντεβού, όχι στην πρώτη συνάντηση (αλίμονο, αν την τσαντίσατε ήδη). Ωστόσο, μπορεί επίσης να το γευτείτε στα πρώτα στάδια. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά κάποιος ή κάτι άλλο που μόλις της συνέβη. 

Πως πρέπει να αντιδράσετε: 

Μια ήδη θυμωμένη γυναίκα έχει την τάση να είναι αδιάφορη και να μην ανταποκρίνεται. Περιμένετε μέχρι να καλμάρει σταδιακά ο θυμός της, και μετά σκεφτείτε σοβαρά να «χτυπήσετε». 

Πώς να ερμηνεύσετε τα ανάμεικτα μηνύματα 

Θυμηθείτε ότι οι λέξεις και η γλώσσα του σώματος των γυναικών συχνά εκπέμπουν ανάμεικτα μηνύματα. Για παράδειγμα, κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν σαρκασμό και προσβολές για να φλερτάρουν με τους άντρες, ακόμα και όταν ενδιαφέρονται ερωτικά γι’ αυτούς. Αν η εν λόγω γυναίκα σας προσβάλλει με τα λόγια της, αλλά επιδεικνύει όλα τα φυσικά σημάδια του φλερτ, παρά τα αντίθετα μηνύματα, εννιά στις δέκα φορές, σας γουστάρει. 

Θυμηθείτε, η γλώσσα του σώματος μιλάει πιο δυνατά απ’ ότι τα λόγια, και σε αντίθεση με τις συζητήσεις, είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψει κανείς τις πραγματικές του προθέσεις που φαίνονται μέσα από τις ασυναίσθητες πράξεις του. Παρακολουθείστε προσεκτικά τις κινήσεις της, και ενεργείστε ανάλογα με αυτές.
Forum teniesonline.ucoz.com » Συζήτηση » Γενική Συζήτηση » Γλώσσα του σώματος..
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Εγγραφή
Τυχαίες Σειρές
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Forum
Πρόσφατα σχόλια