Αρχική Forum Σειρές Κάτοχοι Πνευματικών Δικαιωμάτων
Κεντρικό Μενού
Τυχαία ταινία
Mini Chat
Τοπ Σχολιαστές
Πέμπτη, 22.03.2018, 12:04
[ New messages · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum teniesonline.ucoz.com » Συζήτηση » Γενική Συζήτηση » Το «διάβασμα» του προσώπου
Το «διάβασμα» του προσώπου
tarantulaDate: Δευτέρα, 22.02.2016, 18:09 | Message # 1
Group: Vip
Messages: 764
Status: Offline
Παρόλο που το πρόσωπό μας είναι το βασικότερο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων μας, ταυτόχρονα είναι και αυτό που μπορεί να τα κρύψει ευκολότερα.

Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να εκφράσουμε εφτά παγκόσμια συναισθήματα με το πρόσωπό μας.
Είναι: η έκπληξη, ο φόβος, ο θυμός, η λύπη, η αηδία, η ευτυχία και η περιφρόνηση.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους και προσπαθώντας να μιμηθείτε την έκφραση στον καθρέφτη, θα δείτε να σας βγαίνει το ίδιο συναίσθημα στο σώμα σας.

ΘΛΙΨΗ
Ανασηκωμένα εσωτερικά των φρυδιών σε σχήμα Λ
Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο
Πεσμένα βλέφαρα
Γωνίες του στόματος στραμμένες προς τα κάτω
Ανασηκωμένα τα κάτω βλέφαρα

ΕΚΠΛΗΞΗ
Φρύδια κυρτωμένα και ανασηκωμένα
Το άσπρο του ματιού φαίνεται επάνω ή και από κάτω από την ίριδα
Τα επάνω βλέφαρα ανασηκωμένα
Τα κάτω βλέφαρα παραμένουν στρογγυλεμένα
Το μέτωπο ζαρωμένο
Το στόμα ανοιχτό με τα χείλη να χωρίζουν σε απόσταση ανάλογα το επίπεδο της έκπληξης

ΦΟΒΟΣ
Φρύδια ανασηκωμένα που σμίγουν
Τα επάνω βλέφαρα ανασηκωμένα
Το άσπρο των ματιών ξεχωρίζει επάνω από την ίριδα
Τα κάτω βλέφαρα σφιγμένα
Τα χείλη μισάνοιχτα, τραβηγμένα προς τα κάτω και σφιχτά

ΘΥΜΟΣ
Τα φρύδια αυλακώνονται και χαμηλώνουν
Τα επάνω βλέφαρα χαμηλώνουν
Βλέμμα έντονο
Τα κάτω βλέφαρα σφίγγονται
Τα ρουθούνια ανοίγουν
Το στόμα παίρνει τετράγωνο σχήμα
Τα χείλη σφίγγουν
Το κάτω χείλος πετάει προς τα έξω

ΑΗΔΙΑ
Χαλαρό μέτωπο
Χαμηλωμένα φρύδια
Το επάνω μέρος της μύτης στραβώνει
Τα χείλη στραβώνουν
Το επάνω χείλος ανασηκώνεται αφήνοντας το στόμα μισάνοιχτο
Το κάτω χείλος στραβώνει

ΧΑΡΑ
Χαλαρό μέτωπο
Μισόκλειστα μάτια
Ρυτίδες στις γωνίες των ματιών και κάτω από τα μάτια
Ανασηκωμένα μάγουλα
Ρυτίδες στη ρινοχειλική πτυχή
Γωνίες του στόματος ανασηκωμένες
Χείλη μισάνοικτα αποκαλύπτοντας τα επάνω δόντια

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ
Ζαρωμένη μύτη
Το επάνω χείλος σηκωμένο σαρκαστικά συχνά
Τα χείλη σπρώχνονται μπροστά
Το στόμα σφιγμένο με ελαφρά σηκωμένες γωνίες (μπερδεύεται με μικρό χαμόγελο)

Σπάνια θα δούμε μια μεμονωμένη έκφραση προσώπου. Συνήθως βλέπουμε έναν συνδυασμό, μια ή δυο κινήσεις του προσώπου μαζί με άλλα σήματα όπως ο τόνος της φωνής και οι χειρονομίες.

ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΡΥΔΙΑ

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ
Υπερβολικό κοίταγμα στα μάτια. Στις γυναίκες αρέσει υπερβολικά να τις κοιτάζουν στα μάτια (γυναίκες ή άνδρες), ειδικά όταν βρίσκονται μόνες απέναντι σε κάποιον και… τους αρέσει αυτή η επαφή περισσότερο από ότι αρέσει στους άνδρες. Οι άνδρες ανέχονται το κοίταγμα στα μάτια από γυναίκες, αλλά δεν τους αρέσει το ίδιο. Σίγουρα δεν το χρησιμοποιούν τόσο συχνά με άλλους άνδρες.

Το βλέμμα που καρφώνει. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποστρέφουν το βλέμμα τους από τους άνδρες, επειδή δε θέλουν να δώσουν την εντύπωση πως επιθυμούν να τους παρασύρουν. Οι άνδρες συχνά παρεξηγούν το παρατεταμένα βλέμματα, θεωρώντας τα σημάδι έλξης.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ
Αν ελπίζετε να αποπλανήσετε κάποιον την ώρα του δείπνου, αναζητήστε έναν από τους πιο σκοτεινούς χώρους του εστιατορίου. Τα χαμηλωμένα φώτα, θα κάνουν τις κόρες των ματιών σας να διασταλούν κι έτσι θα γίνετε πιο ελκυστικοί στον/στην σύντροφό σας. Προσοχή στους άντρες: Μελέτες απέδειξαν πως αυτό εχει αποτελεσματικότητα στις γυναίκες που προτιμούν τα «κακά παιδιά», μια και οι μεγάλες κόρες στους άνδρες, θυμίζουν το επιθετικό σεξουαλικό ενδιαφέρον του προϊστορικού άνδρα.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΒΛΕΦΑΡΙΣΜΑ
Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε το βλεφάρισμα συνειδητά είναι στο φλερτ: Παίξτε τις βλεφαρίδες σας για μερικές στιγμές με το πιγούνι χαμηλωμένο, ίσως την ώρα που ρουφάτε το ποτό σας με το καλαμάκι. Ακούγεται λίγο παλιομοδίτικο, αλλά σε συνδυασμό με το βλέμμα που καρφώνει … (δοκιμάστε το).

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΤΙΟΥ
Ένα κλείσιμο ματιού δηλώνει: «Δεν προσέχω κανέναν άλλον εκτός από εσένα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή». Αν σας ελκύει αυτός που κλείνει το μάτι, ή αν τέλος πάντων συμφωνείτε μαζί του, μπορεί να βρείτε την κίνηση κολακευτική ή διασκεδαστική. Αλλιώς, μάλλον θα τη βρείτε απωθητική. Αν ανοίγετε το στόμα την ώρα που κλείνετε το μάτι, δεν έχετε τη φυσική ικανότητα και χρειάζεστε εξάσκηση. Κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο, να κλείνετε το μάτι πέντε φορές μπροστά στον καθρέφτη, μέχρι να σας γίνει δεύτερη φύση.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΑΝΑΣΗΚΩΜΑ ΦΡΥΔΙΩΝ
Η έκφραση αυτή υποδηλώνει συνήθως δυσπιστία. Ανάλογα με τη χρονική της διάρκεια μπορεί να υποδηλώνει:

α) Έχω πραγματικά σοκαριστεί με όσα λες (Αποκλείεται!)
β) Είμαι τρομοκρατημένος ( Δεν το πιστεύω ότι το έπαθες αυτό!)
γ) Δείχνω προσποιητή έκπληξη για να σου δείξω τον σκεπτικισμό μου (Έλα τώρα! Σοβαρά;)

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΤΟ ΦΡΥΔΙ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗ
Αν θέλετε να σπείρετε αθόρυβα έναν σπόρο αμφιβολίας σχετικά με τα όσα λέει ένα άτομο ή να δείξετε πως αμφισβητείτε την ειλικρίνειά του, τότε ανασηκώστε στα γρήγορα το φρύδι κοιτάζοντας το τρίτο άτομο. Αν ο ομιλητής δεν το αντιληφθεί, η κίνηση αυτή θα παραμείνει και θα κακοφορμίσει, δημιουργώντας μια αθόρυβη δυσαρμονία στη συζήτηση.

ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΤΟ «ΑΛΗΘΙΝΟ» ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Είναι αυτό που πηγάζει από μια αληθινή ευτυχισμένη στιγμή. Και βγαίνει αβίαστα από μέσα μας. Είναι η έκφραση που δείχνει την πραγματική μας καλή διάθεση εκείνης της δεδομένης χρονικής στιγμής.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Πολλές μελέτες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν θεωρούνται πιο θερμοί, ειλικρινείς, ευγενικοί, κοινωνικοί, ευτυχισμένοι, ερωτικοί, πετυχημένοι, και ελκυστικοί. Στην γλώσσα του σώματος, οι αποδόσεις του χαμόγελου είναι πολύ υψηλές.

ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΧΕΙΛΗ

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΔΑΓΚΩΜΑ ΧΕΙΛΙΩΝ
Το δάγκωμα του άνω χείλους θεωρείται πάντα σημάδι νευρικότητας, επειδή τα κάτω δόντια δεν είναι ερωτικά και μοιάζουν πολύ με τα δόντια ενός άγριου ζώου. Το δάγκωμα του κάτω χείλους όμως, μπορεί να είναι πολύ ερωτικό, αφού τονίζει πόσο τρυφερό και ζουμερό είναι αυτό το χείλος.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΧΕΙΛΙΩΝ
Το γλείψιμο των χειλιών θεωρείται σημάδι νευρικότητας. Υπάρχει όμως και το προκλητικό γλείψιμο…. Όταν κάποιος σας θεωρεί νόστιμο/η! Αυτό γίνεται πολύ αργά και καλύπτει και τα δύο χείλη, συνήθως πρώτα το επάνω και μετά το κάτω. Είναι σχεδόν σα να λέτε: «Μμμ… έχεις υπέροχη γεύση!»

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΡΟΥΦΗΓΜΑ ΧΕΙΛΙΩΝ
Μερικοί άνθρωποι, ρουφούν τα χείλη τους όταν συγκεντρώνονται. Καλό είναι να μην το κάνετε όμως, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει νευρικότητα, αναποφασιστικότητα μέχρι και διάθεση εξαπάτησης!

ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΠΙΓΟΥΝΙ

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΔΙΕΣΤΑΛΜΕΝΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ
Συνήθως τα ρουθούνια διαστέλλονται όταν κάποιος έχει λαχανιάσει ή είναι πολύ θυμωμένος. Έτσι μας βοηθούν να εισπνεύσουμε περισσότερο οξυγόνο. Μπορεί να το δείτε ως σημάδι σε άτομα που έχουν θυμώσει ή είναι εξαντλημένα ή αστειεύονται. Άρα θέλει προσοχή στην εξήγησή του, ανάλογα με τι άλλα σημάδια συνοδεύεται ή όλη έκφραση.

ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΣΗΚΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΠΙΓΟΥΝΙΟΥ
Αυτός που ανασηκώνει το πιγούνι του, προσπαθεί να δείξει πως έχει το επάνω χέρι σε μια κατάσταση. Το σηκωμένο πιγούνι είναι η υπέρτατη κίνηση υπεροψίας. Αντιθέτως, όταν τραβάμε το πιγούνι προς τα μέσα και προς τα κάτω, δείχνουμε μικρότεροι και πιο ευάλωτοι. Σα να ικετεύουμε. Προσοχή! Αν κάποιος τραβήξει προς τα μέσα το πιγούνι και μισοκλείσει τα μάτια ή ισιώσει τους ώμους, μπορεί να πρόκειται και για σημάδι θυμού.


Message edited by tarantula - Δευτέρα, 22.02.2016, 18:12
kostas-driverDate: Τρίτη, 23.02.2016, 19:48 | Message # 2
Group: Σύμβουλος Ταινιών
Messages: 261
Status: Offline

Χαρακτηριστικά προσώπου και ο χαρακτήρας του ανθρώπου..

Η προσπάθεια να διαβάσουν τις σκέψεις και το χαρακτήρα ενος ανθρώπου απο τα χαρακτηριστικά και τους μορφασμούς του προσώπου του είναι εξαιρετικά παλαιά.Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπό του.Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο αποτελεί αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου.Eξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι ορισμένες πτυχές του προσώπου μπορούν να μας επιτρέψουν να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για τους άλλους. Αν και είναι αμέτρητα τα σημεία ενός προσώπου που μπορούν να αναλυθούν, ας σταθούμε στα βασικότερα από αυτά.  
Σχήμα προσώπου
Στρογγυλό:  Τα άτομα με στρογγυλό σχήμα προσώπου θεωρούνται συναισθηματικά, ευαίσθητα και στοργικά. Έχουν δυνατές σεξουαλικές φαντασιώσεις και απολαμβάνουν τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις.   Μακρόστενο: Όσοι έχουν μακρόστενο πρόσωπο είναι μάλλον πρακτικοί, μεθοδικοί και έχουν την τάση να κουράζονται εύκολα. Είναι πιο πιθανό να έχουν μυϊκή ή αθλητική σωματική διάπλαση, που για κάποιους συνεπάγεται και ναρκισσισμό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις.  
Τετράγωνο:   Ένα τετράγωνο πρόσωπο συνδέεται με τη φωτιά και μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο που έχει αυτό το σχήμα προσώπου είναι επιθετικό, φιλόδοξο και αυταρχικό, ενώ έχει απόλυτο και αναλυτικό μυαλό και ιδιαίτερη αποφασιστικότητα.  
Τριγωνικό:   Αυτά τα σχήματα προσώπου παραδοσιακά συνδέονται με λεπτό σωματότυπο και διανοητικό χαρακτήρα. Οι Κινέζοι θεωρούν το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ενδεικτικό της δημιουργικότητας και της ευαισθησία αλλά και του φλογερού ταμπεραμέντου. undefined  
Mέτωπο  
Το φαρδύ μέτωπο υποτίθεται ότι είναι σημάδι εξυπνάδας και πρακτικότητας αλλά σημαίνει και ότι το άτομο που έχετε μπροστά σας έχει φαντασία και πολλές ιδέες. Αν ένα άτομο έχει επίπεδο μέτωπο, αυτό δείχνει ότι είναι ρεαλιστής, λογικός και εκφράζεται με πράξεις. Όταν κάποιος έχει έναυπερβολικά» μεγάλο μέτωπο, είναι μάλλον ονειροπόλος και άτομο που χρειάζεται σταθερό σχέδιο δράσης για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.  
Μάτια.
Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Το σχήμα του ματιού μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αρκετά πράγματα.Τα μεγάλα μάτια που λάμπουν είναι πιο »καθαρά» από τα μικρά, σπινθηροβόλα μάτια που βγάζουν προς τα έξω ένα νευρικό ταμπεραμέντο. Τα μάτια με ακανόνιστο σχήμα δείχνουν ένα άτομο που κοιτάζει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συχνά αντιμετωπίζει με ανατρεπτικό τρόπο τα προβλήματα, χάρη στην ευστροφία του.   Μάτια που έχουν ανοδική κλίση δείχνουν κάποιον οπορτουνιστή και άτομο που ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Τέλος τα βαθιά μάτια ανήκουν σε ανθρώπους με έντονη και κτητική (αλλά παρατηρητική) φύση και συνδέονται συχνά με συγγραφείς και δημιουργούς.   Η απόσταση των ματιών μπορεί επίσης να είναι αποκαλυπτική. Τα μάτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση δείχνουν μια στενή αντίληψη του κόσμου, ενώ τα μάτια που είναι σε πιο μεγάλη απόσταση σημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μάλλον ανοιχτόμυαλο άτομο.   Τέλος δείξτε προσοχή στο βλέμμα, που μπορεί να πει όσα δε λένε τα χείλη. Πολλές φορές μπορείτε να καταλάβετε αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι κρύος, σκληρός, ζεστός ή ερωτικός μόνο και μόνο από το βλέμμα του.  
Φρύδια.
Τα λεπτά και καλοσχηματισμένα φρύδια υποτίθεται ότι δείχνουν κάποιον που είναι αρκετά αμφίρροπος και ενίοτε χωρίς αυτοπεποίθηση. Αντίθετα τα άτομα με πυκνά φρύδια συνήθως έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα και είναι επιρρεπή στην κτητικότητα και τη ζήλια.  
Μύτη.
Μια μεγάλη μύτη δείχνει αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και τόλμη. Όσο πιο χοντρή είναι η άκρη της μύτης, τόσο πιο επιρρεπές είναι το άτομο στη χρήση βίας. Η γαμψή μύτη θεωρείται σημάδι ισχυρής θέλησης και ανεξαρτησίας, ενώ η στραβή μύτη δείχνει κοινωνικότητα και εξωστρέφεια.  
Στόμα.
Το στόμα συνδέεται με την επικοινωνία και τον αισθησιασμό. Όταν τα πάνω χείλη είναι λεπτά και τα κάτω πιο χοντρά αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποιον που δεν μπορεί να δώσει σε μια σχέση. Το αντίθετο σημαίνει ότι το άτομο είναι υπερβολικά δοτικό.Τα σαρκώδη χείλη δείχνουν στοργικό και ευαίσθητο χαρακτήρα, ενώ τα μικρά χείλη είναι ενδεικτικά μιας μάλλον εγωκεντρικής και εσωστρεφούς προσωπικότητας.  
Σαγόνι.
Ένα έντονο σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα αξιών. Όσο πιο έντονο είναι το σαγόνι ενός ατόμου τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του. Επίσης τα συγκεκριμένα άτομα είναι συνήθως πεισματάρηδες.   Αντίθετα το πιο »διακριτικό» σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει πιο αδύναμη προσωπικότητα και δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων.  
Ρυτίδες.
Το »πόδι της χήνας», δηλαδή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, για κάποιους είναι οι »γραμμές της χαράς». Θεωρείται ότι είναι σημάδι ανοικτής καρδιάς και το συναντάμε σε άτομα που σκορπάνε γύρω τους χαρά.   Οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης που εμφανίζονται ανάμεσα στα μάτια αποκαλύπτουν ένα λογικό άτομο, που εργάζεται σκληρά και είναι πολύ αποφασιστικό.Οι γραμμές που εκτείνονται από τη μύτη μέχρι το στόμα ονομάζονται γραμμές »σκοπού». Η εμφάνιση αυτών των γραμμών χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr - See more at: http://www.pronews.gr/portal....uc.dpuf
Forum teniesonline.ucoz.com » Συζήτηση » Γενική Συζήτηση » Το «διάβασμα» του προσώπου
Page 1 of 11
Search:

Εγγραφή
Τυχαίες Σειρές
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Forum
Πρόσφατα σχόλια